Adatkezelés

A hungarianflavours.com honlap, illetve az azt működtető Hungarian Flavours Kft. (a továbbiakban: adatkezelő) a honlapon nyújtott egyes szolgáltatásokat előzetes regisztrációhoz köti.

E szolgáltatások igénybe vételéhez történő regisztrációkor olyan adatok megadását kérjük, amelyek személyes adatnak minősülhetnek. A honlapon keresztül birtokában jutott minden adatot az adatkezelő a személyes adatok kezelésére vonatkozó mindenkori hatályos magyar és EU-s jogszabályokat betartva kezeli.

A honlap látogatásakor (regisztráció nélkül is) az alábbi, konkrét személyhez nem köthető adatok kerülnek rögzítésre, statisztikai elemzés céljára:

- látogató IP címe
- látogatás kezdete (oldalanként)
- látogatás vége (oldalanként)

A regisztráció során a honlap látogatójától az alábbi adatok megadását kérjük:

- név (felhasználói név)
- email cím
- teljes név

A regisztrációt követően a honlapon a regisztrált látogatónak az alábbi adatok megadására is lehetősége van:

-  fénykép
- „aláírás” (az általa írt bejegyzésekkel együtt megjelenő szöveg)
- bemutatkozás (szabad szöveg)
- hozzászólások

A honlapon történő megrendeléskor a megrendelőtől az alábbi adatok megadását is kérjük:

- számlázási név és cím
- szállítási név és cím
- kuponkód (opcionális)
- fizetési mód
- kapcsolattartó személy és elérhetősége
- üzenet a futárnak és/vagy az ügyfélszolgálatnak

A regisztráció, a fórumon/blogon való hozzászólás, illetve a megrendelés során az alábbi technikai információk is rögzítésre kerülnek:

- IP cím
- időpont

A regisztráció, illetve a megrendelés önkéntes és jelen adatkezelési feltételek ismeretében történik. A regisztrációról a megadott email címre automatikus visszaigazolás kerül kiküldésre.

A regisztráció során megadott személyes adatokat az adatkezelő az alábbi célokra használja fel, amely célokra való felhasználáshoz a látogató a regisztrációval kifejezett hozzájárulását adja:

- hírlevél
- értesítések küldése (felhasználó által beállított esetekben)
- a honlapon forgalmazott termékek és szolgáltatások népszerűsítése
- a honlapon megrendelt termékek és szolgáltatások teljesítéséhez szükséges adminisztrációs és kommunikációs tevékenységek

A meghívó útján regisztrált felhasználók egyes személyes adatait (felhasználó név, fénykép, adatlap) a meghívó felhasználó számára látható. A meghívott ugyanezen adatokat láthatja meghívójáról. Minden regisztrált felhasználó alábbi adatai nyilvánosan megismerhetők a honlap (akár nem regisztrált) látogatói számára:
- felhasználó név
- fénykép
- adatlapon megadott publikus adatok
- honlapon közzétett tartalmak, hozzászólások

Az adatkezelő a kezelt adatokat az előbb részletezetteken túlmenően (a törvény alapján arra felhatalmazott hatóság részére történő kötelező adatszolgáltatás esetét kivéve) semmilyen formában nem teszi hozzáférhetővé harmadik személy részére, továbbá minden ésszerű intézkedést megtesz az adatok bizalmasságának megőrzése érdekében, illetve erre szerződésben kötelezi az esetlegesen bevont adatfeldolgozót is.

Az adatkezelő csak olyan személyeknek enged hozzáférést a kezelt adatokhoz, amely személyek munkaszerződésben vagy egyéb jogviszony keretében végzett tevékenysége az adatkezelés céljának megvalósításához közvetlenül szükséges.

A hírlevelek küldése bármikor megszüntethető, a hírlevelekben található leiratkozási linkre kattintva. Ez nem jelenti egyúttal a regisztráció törlését is.

A regisztráció bármikor megszüntethető, bejelentkezés után a "Profil szerkesztése" oldalon a "Felhasználói fiókom törlése" linkre kattintva. Ebben az esetben a felhasználó fiókja (név, email cím, fénykép) törlődik és a tárolt adatok személyes adat minősége megszűnik, mivel a közzétett tartalmak és a felhasználói név kapcsolata a tényleges természetes személlyel visszaállíthatatlanul megszűnik. (A felhasználói név és a közzétett adatok továbbra is láthatóak lesznek, de a konkrét személyhez már nem lesznek köthetők.)

A regisztráció törlésétől függetlenül az adatkezelő a mindenkori hatályos számviteli és adózási jogszabályokban meghatározott körben és időtartamra köteles megőrizni a teljesített megrendelésekre vonatkozó adatokat.

A regisztráció során megadott adatok módosítása, pontosítása bejelentkezés után a "Profil szerkesztése" oldalon lehetséges.

A regisztrált látogató az ügyfélszolgálaton keresztül (lásd az elérhetőségeinket ) kérhet felvilágosítást a róla kezelt személyes adatok köréről, az adatkezelés jogalapjáról és céljáról történő felvilágosítást.

A kérelemre az adatkezelő ésszerű határidőn belül, de legkésőbb a kérelem benyújtásától számított 30. napon köteles a kért tájékoztatást megadni. Az ugyanazon témában egy éven belüli ismételt kérelem esetén a tájékoztatásra vonatkozóan az adatkezelő költségtérítésre jogosult.

A regisztráció megszüntetésekor a megadott email címre automatikus visszaigazolás kerül kiküldésre, majd a regisztráláskor megadott adatok törlődnek az éles adatbázisból. Az adatkezelő számára az adatkezelés jogalapjának bizonyítására vonatkozó törvényi kötelezettség teljesítése érdekében a regisztráció megszüntetése után az alábbi adatokat őrzi meg:

- regisztráció email cím
- regisztráció időpontja
- regisztrációhoz használt IP-cím
- regisztráció megszüntetésének időpontja
- regisztrációhoz megszüntetéséhez használt IP-cím

-----------------------------------------------

 Az oldal összes Alkalmazásához az alábbi szabályzat érvényes:

  1. Az Alkalmazásokban való részvétel önkéntes.
  2. A felhasználó az Alkalmazás használatával beleegyezését adja ahhoz, hogy:
    1. Facebook.com-on megosztott adatait felhasználjuk az alkalmazásokban, valamint, hogy azt statisztikai célokra felhasználjuk.
    2. Az oldal szerkesztői vállalják, hogy az adatokat bizalmasan kezelik. Valamint tájékoztatja a Játékosokat, hogy adataik harmadik személy részére nem kerülnek továbbításra (az adatkezelés jogalapja: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 3. § (1) bekezdés a) pontja alapján a felhasználók önkéntes hozzájárulása).
  3. Az adatkezelés és feldolgozás vonatkozásában a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvény, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény vonatkozó rendelkezései az irányadóak.

Kapcsolódó elemek

          Kövess minket a Facebookon egészséges táplálkozási tippekért és értesülj
                                         elsőként aktuális kedvezményeinkről!