Cikkek


A fekete áfonya antioxidánsokban és fenolösszetevőkben gazdag gyümölcs. Különböző kutatások során beigazolódott, hogy a gyümölcskivonat fogyasztása gyulladáscsökkenő hatással bír (Kolehmainen és mtsai 2012), csökkenti a lipoprotein szintet (Madihi és mtsai 2013) és véd az atherogenezis, az érelmeszesedés kialakulásának folyamata ellen (Mauray és mtsai 2010).


Reform, gluténmentes változatban is lehet finom mákos bejglit készíteni. 

Íme az elkészítésének módja:


Reform, gluténmentes változatban is lehet finom diós bejglit készíteni. 

Íme az elkészítésének módja:


Az ellagitanninok bizonyos gyümölcsökben (gránátalmában, málnában, eperben) és magvakban (dióban, mandulában) gazdagon előforduló bioaktív polifenolok.

A kereskedelmi feldolgozás során a gyümölcs héjában előforduló ellagitanninok nagy mennyiségben kerülnek a gyümölcslébe, az előállítási folyamat során ezen belül is túlnyomó többségben az izomerként előforduló punicalaginok. A gránátalmalé ezen felül egyéb polifenolokat – pl. antioxidánsokat – is tartalmaz, amelyek a gyümölcs rubin színéért felelősek.


Gyorsan elkészíthető, finom és egészséges kuszkusz recept 


A cirok a búza, rizs, kukorica és árpa után az ötödik legfontosabb gabonaféle, mely fentebb említett társaihoz képest jól tűri a különböző környezeti hatásokat, emiatt termelése is sokkal gazdaságosabb. Felhasználási módjai nagyrészt takarmányként, a szesziparban vagy ipari termékekben jelennek meg, mindössze kb. 35 százalékát termesztik emberi fogyasztásra. A ciroknak számos élelmiszeripari felhasználási módja van, liszt, vagy édes/sós nassolnivaló formájában is elkészítik.


A vas szervezetünk egészséges működéséhez létfontosságú ásványi anyag; biztosítja, hogy a vörösvérsejtek testünk összes sejtjéhez oxigént és tápanyagot juttassanak. A vashiány tünetei a fáradékonyság, sápadtság, gyengeség és a testhőmérséklet megtartásának képtelensége, Észak-Amerikában a leggyakoribb tápanyaghiányként tartják számon.


A jelenleg uralkodó elmélet szerint a növényi sejtekből történő energia és tápanyag kinyerése szempontjából a növényi sejtfal szerkezetének integritása elsődlegesen meghatározó, azonban dióféléken (dió, mogyoró, pisztácia) végzett összehasonlítások nem támasztják alá ezt a nézetet. Az alább részletezett kutatásban három diófélén modellezték az emésztés diófélék energiatartalmára gyakorolt hatásait.

Hozzászólások

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com

Iratkozz fel a hírlevelünkre

keyboard_arrow_up