Cikkek


A liofilizálás – fagyasztva szárítás – egy tartósítás céljára használt víztelenítő eljárás. Mivel nem károsítja és keményíti meg a gyümölcsöket, hanem megőrzi azok természetes íz-és illatanyagát, valamint antioxidáns-és vitamintartalmát, sokkal előnyösebb, mint más tartósításra szolgáló vízelvonó módszerek. Ezen kívül hosszú évekig tartó felhasználhatóságot biztosít, és még hozzáadott cukrot sem tartalmaz, ezért az így tartósított gyümölcsök fogyasztása bármilyen egészséges étrend része lehet.


Készítsünk egy egészséges és színpompás levest zöld lencséből és bulgurból.


Könnyen elkészíthető és nagyon finom, egészséges bulgur recept 


PONS extra szűz olívolaj

Az olívaolajban található polifenolok rákellenes tulajdonságai

A növényi eredetű polifenolok emberi szervezetre tett jótékony hatásait már számos tudományos kutatásban méltatták. A bioaktív polifenolok különböző kémiai struktúrák természetes összetevői, melyek többnyire gyümölcsökben, zöldségekben, mogyoróban és magvakban, gyökerekben, héjakban, különböző gyógynövények leveleiben, növényekben, teljes kiőrlésű termékekben, valamint feldolgozott élelmiszerekben – csokoládéban – kávéban, teában és a vörösborban találhatók meg.


A vesekő a vesében felhalmozódott kristályok következtében jelentkező, a világ népességének 12 százalékát érintő, növekvő tendenciát mutató urológiai kórkép, amely a 20-49 év közti férfi populációt érinti leginkább. Leggyakoribb fajtája a 80 százalékban előforduló kalcium-oxalát kő, de gyakoriak a cisztein és a húgysavkövek is.  A betegség kialakulása több tényezőtől függ, a kőképződés pedig komplex, számos fizikai-kémiai folyamatból tevődik össze úgy, mint túltelítődés, kristályosodás, növekedés, felhalmozódás, és a húgyúti kövek összetevőinek visszatartása a tubuláris sejtekben. 


Természet Áldása C-vitamin

A C-vitamin, másnéven L-aszkorbinsav vízben oldódó, bizonyos ételekben pl. gyümölcsökben (főként citrusfélékben, kiviben) zöldségekben (paradicsom, burgonya, brokkoli) és gyümölcslevekben természetes módon előforduló vitamin. Noha az emberi szervezet belsőleg nem képes az előállítására, a C-vitamin nélkülözhetetlen étrendi összetevő.


Az útifű maghéj kiváló rostforrás, mely leginkább hashajtó tulajdonsága miatt ismert, azonban jótékony hatását nem csak a belek, hanem a szív, valamint az inzulintermelésben kulcsfontosságú hasnyálmirigy is meghálálja.


Ha antioxidánsban gazdag italt szeretnénk kortyolni, a szederdzsúz kiváló választás; alacsony cukor-és kalóriatartalma miatt a magasabb cukortartalmú versenytársak, pl. alma, ananász vagy körte helyett fogyókúrázóknak is egészségesebb alternatívát kínál.

Hozzászólások

Cégünkről:

A Hungarian Flavours Kft.-t két ember álmodta meg és hozta létre 2007-ben. A kezdetektől egészséges, különleges és frissítő újítások sora jelent meg kínálatunkban. Szemes-termék importőrként váltunk ismertté itthon és a nemzetközi piacon is, de ma már három márka büszke tulajdonosai is vagyunk: Természet Áldása, Pome, Café Rosé. A márkánknak és az általunk forgalmazott illetve csomagolt több mint száz különböző terméknek köszönhetően társaságunknak, egészen különleges dolgot sikerül véghezvinnie: igényeiknek és az ízlésüknek megfelelően minden nap emberek ezrei jutnak ellenőrzött és magas minőségű élelmiszerekhez, frissülnek fel és vállnak egészségesebbé gyümölcsleveink, száraz termékeink fogyasztásával.

  • Budapest 1173 Összekötő utca 1 Mesterek Háza
  • +36 1 951 43 83
  • info@hungarianflavours.com

Iratkozz fel a hírlevelünkre

keyboard_arrow_up